L.O.V.E.L.O.V.E.L.O.V.E

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Jun 4, 2009

Mommy to be!



Alhamdulillah..dipanjatkan syukur pada Allah S.W.T kerana kurniakan kesihatan yang baik sehingga bulan ke-6 pregnancy ku ni..me dan bb alhamdulillah sihat..even masa bulan ke-5 HB ku terlalu rendah , blood pressure pun rendah..but results from amalan pemakanan yang betulseperti yang dinasihatkan , dapat juge stabilkan balik HB dan blood pressure.. And sekarang bb semakin aktif, moving, kicking..sampaikan masa tido pun bb dok main2 dalam perut..Really, pengalaman yang sangat indah, pengalaman pertama dalam hidup bile rasa something moving n living dalam rahim ni.. hubby pun teruja dengan perkembangan bb dia..yang
paling best bile dia tendang agak kuat, nampak perut tu bergerak..aktif sungguh bb kami ni..mudah2an bb sihat sentiasa..Luv u so much my little sweetheart!


Gender? tak tau lagi.. pasal last kami scan kat klinik bb dalam
posisi menyuj
ud so doktor tak dpt nak tengok..takpe, tak kisahla bb boy ke bb girl, yang penting sihat, cukup sifatnya dan sempurna akal fikirannya..kalau boleh memang nakbb girl yang first ni, bak kata hubby nanti ada assistant tlg ibu kat dapur..


Persiapan. Hampir lengkap..agak awal kami lengkapkan barang2 bb, even sesetengah org kata xberapa elok cepat sangat buat persiapan bb..tapi hubby nak beli so beli je lah..tangguh2 pun takut tak sempat..most of it yg kami beli unisex pny bb girl or boy boleh guna..tak beli kaler
pink, n not boyishnye kaler likenavy blue tu.. cuma skang barang2 during my confinement je, confinement set (jamu, bengkung, ntah ape2 lagi tu), breast pump etc..me mungkin nak gunakan khidmat tukang urut yang sama untuk persiapan kawin dulu, Etica Spa @ Seremban..cuma blom sempat pegi jumpa Kak Intan tu je lagi.. kaklong pun guna tukang urut yang sama, mmg bagus la K. Intan ni..Indonesian.. Jamu2 semua ramuan dr seberang..Best! Confinement set plak agak pening psl tak tau nak guna brand ape..kalau boleh taknak guna Ammy 60 Days Sendayu Tinggi tu pasal kaklong dah guna dan kata tak bagus pasal nanti bb kena jaundice..macam nak try Nona Roguy or Leesa Formula..mana lagi baik ek..badan nak kena kuruskan balik ni..penting tu! ni la misi aku lepas bersalin nanti..hehe..

Mudah2an me dan bb sihat dan selamat sehinggake hari melahirkan.. Hari2 berdoa biarlah anak ni jadi anak yang baik dari segala segi..tak nakal camibu dan abah dia ni, hikhikhik.. dulu2.. walaupun rasa takot memikirkan sakit bersalin yang bakal dilalui nanti, tapi rasa teruja pun tak kurang juga..nak menatap wajah bb kesayangan yang selama ini mendiami rahimku ini.. bb ni adalah hadiah paling ternilai akan ku hadiahkan untuk hubby tercinta..semoga hubby dapat jaga kami berdua dengan baik dan penuh kasih sayang..Insyaallah..