L.O.V.E.L.O.V.E.L.O.V.E

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Jun 15, 2008

Interview- PTD- 20 Jun'08- Jln Cendrasari, KL

Exam dah pegi, PTD Assessment Centre pun dah pegi, sekarang cuma menunggu tarikh 20 Jun'08 untuk interview..

Aku nak jadi PTD ke? actually aku pun tak sure kecenderungan aku ke arah mane..tapi yang aku pasti kerjaya sebagai PTD ni pasti mencabar..lagi2 untuk aku yang bergelar wanita..yang bakal menjadi isteri dan ibu kepada suami dan anak2 ku kelak..tapi belum tau dapat ke tak l;agi...hehehe..interview 4 ari lagi dari time post ni ditulis..

Memang kecut perut nak gi interview ni, bukan pasal aku tak penah g intrvw, dah banyak kali dah, tapi untuk post elite seperti PTD ni, yang mane panel2 intrvwer nya terdiri dari dato datin dari SPA buat ake seram sejuk membayangkan sessi tu nanti..sampai saat ni, tak abis lagi nota2 yang perlu dibaca..resume pun belum finalize lagi..document pun aku blom wat copy dan susun, gambar pun tak cuci lagi..aku betul2 nak post ni tapi kenapa malas sangat nihhh!!!!??? entahla..tapi takpe, isnin ni aku akan start prepare sumer tu..aku cuma ada 3 hari di pejabat next week, khamis aku dah pegi appoinment doctor kat hospital putrajaya..Jumaat dah interview..so i have 3 days to prepare everything.. aku takla takut sangat tapi disebabkan kata pengambilan tahun ni jauh lebih skit dari previous year tu yang buat aku risau, i want this job badly..ni bukan pasal minat aku, tapi aku betul2 nakkan jwatan ni supaya kehidupan aku lepas kawin nanti lebih manjanjikan..sedikit sebanyak hidup kami lebih baik..kawan2 lain rata dah terbang kesana kesini, aku tak pernah merasa travel abroad..aku nak dapat peluang tu semua..

tapi tujuan utama aku ialah nak jadi better me..hidup sekali n aku taknak sia2kan idup aku..mungkin perjalanan aku bengkang bengkok, start dari zaman sekolah lagi, aku la yang mempunyai prestasi paling teruk among siblings..tapi aku yakin tuhan tu kaya..ada bahagian aku cuma jalan nya payah sikit..ada baiknya aku diberi peluang olehNya melaui jalan2 tu sekurang2nya aku mampu jadi diriku yang lebih kuat dalamannya..mungkin masa sekolah aklu tak mampu nak buat mak abah bangga dengan aku.. mungkin inilah peluang yang tuhan bagi kali ni..insyaallah..untuk semua insan yang kusayang, walaupun kadag2 aku ni agak keras, tapi pe yang ku lakukan, pe yang ku usahakan kala ini sebahagian besarnya adalah untuk kalian..mudah2an usaha ku ini di restuiNya.. Berjaya atau tak interview ni nati, usha ku tetap akan diteruskan, mungkin jalannya akan lebih jauh.. Aku redha..