L.O.V.E.L.O.V.E.L.O.V.E

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

May 14, 2008

PAC 2/2008 (INTENGAH); 2-4 May’08


Dah habis pun sessi PAC aku..alhamdulillah..aku dah wat yang terbaik..sekarang tinggal tawakkal dan berserah padaNya..
Pe yang aku nak kongsi disini mengenai PAC yang aku dah pergi ni ialah kawan2 baru yang aku kenal kat sana, and activities yang ku jalani di sana..
Seawal sebelum aku pergi PAC ni, aku dah cuba cari2 information pasal sessi ni kat internet, just a random search and finally I’ve found ptdportal.com..portal ni di adakan untuk ptd2, bakal2 ptd mahupun orang2 macam aku ni nak dapatkan maklumat pasal ptd..aku pun sign up and join forumer2 lain..banyak yang aku dapat dari portal ni, selain daripada ape yang bakal ku lalui semasa PAC, aku jugak dapat peluang kenal in advance kawan2 yang dapat satu sessi dengan aku..walaupun untuk sessi aku tak ramai kat portal ni, tapi it’s good to know someone before you actually go there..Lily and Shaina, two great people..Bila sampai kat sana dah ada kawan, and mesranya kami sampai ada yang tanya kami ni dah kenal lama ke? Seronok ada kawan yang helpful, support each other, especially time2 macam tu..aku syukur sangat..
Antara aktiviti yang aku kena lalui termasukala, group discussion in English and malay, Team up for IQ activity, Pengucapan Awam, Larian 2.4km, Mock Meeting, Public Speaking and lastly was debate ala parlimen.. Untuk semua aktiviti tu aku dah cuba yang terbaik, even mungkin tak ckup baik untuk evaluators2 kat sana, Cuma tuhan yang tentukan nanti..for larian 2.4km, aku dah prepare awal dari segi fitness..aku dah start jog seawal 3 minggu sebelum ke PAC ni..mula2 jog dulu memang rasa nak pengsan, tapi lama2 aku sendiri dapat rasa ada improvement dari segi stamina..alhamdulillah, aku tak ada masalah habiskan larian tu, plus masa aku agak baik.. Thanks to Bu’ yang temankan
aku g jog kat Taman Jaya..tanpa support Bu’, mungkin B tak sekuat ni..Thanks ye Bu’..I really appreciate it..( Sangatlah poyo nk jd PTD!)..
Dari ape yang aku dengar, keputusan PAC ni hanya akan keluar sometimes in July..hopefully rezeki menyebelahi aku.. A lot of thanks to orang2 yang banyak support aku selama ni, first sekali, Bu’ yang dah bekorban macam2, termasuk picitkan kaki aku pasal letih berlari 2.4km tu, hehehe..kawan2 kat PAC termasukla Lily, Shaina, Dilla and K.Nik..ramai kawan tapi yang ni yang paling rapat dan banyak membantu..Lastly mak yang banyak doakan aku..mudah2an doa mak termakbul..Thanks..